Арменска баклава

12/02/2018
"По-вкусна, по-сочна и по-ароматна от всички, които сте опитвали досега "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца952
  • Преглеждания за седмицата110
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори за баница - 400 г Фамилия или други по ваш избор
  • масло - 240 г + олио
  • захар - 600 г
  • вода - 400 мл
  • орехи - 500 г
  • канела - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно е корите да са фини и пресни. На всяка кора се маже с разтопеното масло и олио. На средата на корите слагам натрошените орехи и канела. После продължаваме да мажем до последната кора.

Нарязваме на баклавички - ромбчета.

Запичаме на 180 градуса. Печем на бавен огън. Готово е, когато листите се отделят един от друг.

Приготвяме едновременно сиропа, смесваме водата и захарта, като заври и стане на едри балони, слагаме лимонтузуто и го изтегляме от огъня.

Сокът се охлажда малко, а баклавата трябва да е студена.

Заливаме първо по пътечките и като попие, наливаме целия сироп.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар