Папаска с див заек

12/02/2018
Радка
отРадкаЧирак47
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се чисти добре от ципите, реже се на порции и леко се заваря във вода. Това се прави, за да се отстрани кръвта, след което се измива.

Поставя се в друга тенджера /под налягане/, запържва се в олио. Прибавя се лукът, който също се запържва, сол, арпаджикът, чесънът, червеният пипер, черният пипер, чубрицата , налива се виното, дафиновия лист и вода да се покрие месото.

След като заври, се намаля котлонът. Вари се за около 15 минути, зависи колко е млад заекът.

Готово ястието се сваля от котлона, поръсва с брашното и се слага капакът, докато се поеме брашното.

Поставя се да заври за секунди и е готово.

Сервира се със сварения с малко сол ориз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар