Печена кокошка за Месни Заговезни

12/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кокошката и сложете в тенджера под налягане с малко сол и вода.

Варете по описанието на тенджерата, всяка е различна за всички видове меса. След като извадите кокошката, я преместете в плаке и хубаво натрийте със червен пипер и чубрица.

Разтопете маслото, полейте или натрийте цялата кокошка с меко масло.

Сипете малко вода и покрийте с фолио, сложете във фурната за около 30 минути, след което отстранете фолиото и я запечете.

Това се прави с цел да не се изсушава месото. Преди да я сложите във фурната за запичане с лъжица, взимайте от соса и полейте хубаво цялата кокошка.

По този начин кокошката може и да се напълни със ориз и дреболиите.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар