Пълнени дюли с месо

12/02/2018
Diana
отDianaЧирак7084
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 4 средно големи
  • телешко месо - 250 г смляно
  • краве масло - 1/4 пакетче
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • бял хляб - 1 филия сух (без кората)
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • захар - щипка
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват и издълбават. От месото, накиснатия и изстискан хляб, ситно нарязания лук, горчицата, черен пипер и сол на вкус се приготвя плънка, която се разпределя в издълбаните дюли.

Върху плънката се поставя по 1 малко парче масло.

Дюлите се заливат до половината с бульон и се слагат в умерено загрята фурна да се пекат до омекване, след което се изваждат внимателно, а сосът се застройва с жълтъка от яйцето и брашното, подправя се на вкус със захар, киселина и сол и се кипва няколко минути.

При поднасянето дюлите се заливат със соса. Отделно се поднасят сварени картофи, наръсени с разтопено масло и ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар