Доматена яхния с ребърца и екстри

12/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"Обичаме доматена яхния, особено когато в нея има крехки ребърца "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо426
  • Преглеждания за месеца425
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински ребра - 600 г
  • олио - 50 мл
  • домати - 1 компотен буркан консерва
  • лук - 2 глави големи
  • праз - 2 стръка
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л. пълна
  • захар - 1 ч.л.
  • маслини - 1 шепа
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на парчета около 3 см, поставете ги в тавичка с малко мазнина и поръсете със сол на вкус. Завийте тавата с фолио и печете за около час до готовност.

Отделно нагрейте олиото и добавете нарязаните лук и праз на ивици, запържете за около 3 минути до омекване.

Добавете брашното и запържете, прибавете червения пипер, разбъркайте 2-3 пъти и налейте консервата домати. Прибавете черния пипер, дафиновия лист, захарта и разбъркайте, оставете да поври до леко сгъстяване.

Добавете запечените ребърца и разбъркайте. Оформете 4 гнезда в ястието и чукнете по едно яйце в тях, около тях разпределете маслинките.

Затворете капака на тигана и варите от 3 до 5 минути до желаната готовност на яйцата, сервирайте топло.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар