Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с ароматно олио

Питки с ароматно олио

12/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Първо правите ароматното олио, после, после се опитвате да не изядете цялата питка сами, че и другите искат да я опитат"

Необходими Продукти

  • топла вода - 250 мл
  • мед - 2 с.л.
  • мая - 20 г
  • брашно - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • масло
  • Ароматно олио
  • олио - 100 мл
  • чубрица
  • магданоз
  • червен пипер
  • чили
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Топлата вода, медът и маята се смесват и се оставят за 10 мин. Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто.

Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки.

Всяка топка се разтегля на фитил, който се завързва на възел.

Питките се поставят в намаслена тава и се оставят да втасат, докато удвоят обема си.

Пекат се в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Още горещи се намазват с ароматното олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: