Бирена яхния с телешко и свинско месо

12/02/2018
Цветанка Цветанова
отЦветанка ЦветановаПомощник Готвач10741182
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 300 г полутлъсто
  • краве масло - 75 г
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бира - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции. Задушава се в маслото.

Добавя се ситно нарязания лук, брашното. Пържи се до златисто. Поръсва се с червен пипер. Разбърква се добре.

Слага се дафиновият лист и наливаме бирата. Оставя се на слаб котлон да къкри, до изпаряване на бирата.

Долива се малко вода. Ври на тих огън до увиране на месото.

Свареният ориз се слага в средата на чинията.

Отгоре се слага от яхнията и се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар