Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Бирена яхния с телешко и свинско месо

Бирена яхния с телешко и свинско месо

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644202
Бирена яхния с телешко и свинско месо1 / 2
12/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 300 г полутлъсто
  • краве масло - 75 г
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бира - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции. Задушава се в маслото.

Добавя се ситно нарязания лук, брашното. Пържи се до златисто. Поръсва се с червен пипер. Разбърква се добре.

Слага се дафиновият лист и наливаме бирата. Оставя се на слаб котлон да къкри, до изпаряване на бирата.

Долива се малко вода. Ври на тих огън до увиране на месото.

Свареният ориз се слага в средата на чинията.

Отгоре се слага от яхнията и се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: