Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета със зеленчуци в глинен гювеч

Пилешки бутчета със зеленчуци в глинен гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пилешки бутчета със зеленчуци в глинен гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
13/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вкусно и лесно - точно както го обичате"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • броколи - 1 ч.ч. пънчета
  • грах - 1 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • червен пипер - 2 чушки
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • олио
  • магданоз
  • подправка за пиле - 1 с.л.
  • домашна подправка - 1 с.л.
  • праз - 2 бр. стръка
  • лук - 1 бр. стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета ги почистваме и измиваме.

В тиган с олио ги изпържваме за кратко време.

Премахваме от тигана, а на тяхно място поставяме пънчетата от броколи, наситнения праз и лук, нарязаните на кубчета чушки, моркови, домат и граха.

Оставяме да се задушават10-15 минути и добавяме доматеното пюре и домашната подправка заедно с 1 ч.ч вода.

Всичко това прехвърляме в глинен гювеч, като добавяме и картофите, които предварително сме обелили и нарязали на едри кубчета.

Отгоре поставяме и пилешките бутчета, като поръсваме с подправката за пиле.

Затваряме глинения гювеч и поставяме във фурната, като печем около 40-50 минути на умерена температура.

Преди да извадим яденето, махаме капака и оставате да се запече и отгоре.

Сервираме ястието поръсено с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина Асенова
Ивелина Асенова
Здравейте, Таня! Може ли броколито да се използва цяло, а не само пънчетата? Изглежда много вкусно това гювече и определено ще сготвя и аз такова, тези дни! :)
19.02.2018 13:25
1
1
Покажи всички подкоментари
Росица Петрова
Росица Петрова
Прекрасна рецепта! Всичко приготвено в глинен съд е много по-вкусно.
13.02.2018 17:34
2
1
Покажи всички подкоментари
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Благодаря Краси .Няма как да не знам "какво представлява тази домашна подправка" при наличието ,че аз съм приготвила ястието .Това е подобна рецепта на ето тази - ,но аз не стерилизирам нищо ,просто смилам всичко ,но слагам 1 кг едра сол , затварям и прибирам за зимата .Мисля ,че бях публикувала тук ,но сега не мога да намеря .Обещавам да се поразровя и ако наистина съм пропуснала ,ще напиша рецепта .
13.02.2018 14:39
1
4
Покажи всички подкоментари
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Страхотно вкусна гозба изглежда,браво.Бихте ли ми пояснили какво представлява тази домашна подправка и какво съдържа ако знаете?Благодаря предварително.
13.02.2018 14:26
1