Пухкава питка с плънка от яйца и сирене

13/02/2018
Анонимен
отАнонименЧирак55
"Не гледайте, че така се е подула, не е дебела - от плънката е. Хапвайте и да ви е сладко "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря с 1 с.л. прясно мляко, захар 1 ч.л. и 1 с.л. брашно - оставя се да втаса.

В съд се прави кладенче с брашно, по средата се слагат разбитите яйца, киселото и прясното мляко, олиото, сол, маята.

Меси се тесто, като по време на месенето се блъска в плота 100 пъти /така става на конци/.

Остава се да втаса за 1 час на топло. Пак се премесва и се дели на две топки.

Всяка топка се разточва на правоъгълни кори и се реже на триъгълници.

Във всеки триъгълник се слага от плънката и се завива на кифла.

Така се редят в тава, застелена с домакинска хартия.

Оставя се да втаса за около 30 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар