Хлебчета-кексчета с 2 вида брашно

13/02/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965318756
"Как да не ги изяде човек?"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме киселото мляко в чаена чаша и допълваме догоре чашата със затоплена леко вода. Разбъркваме и наливаме в купа, в която ще месим тестото.

Прибавяме мая (1 ч.л.) , бакпулвер (1 ч.л.) , сода за хляб (1/2 ч.л.) , сол (1 к.л.) , щипка захар кристална и маргарин (3 с.л.) или може вместо маргарин да сложим меко краве масло.

Разбъркваме продуктите с бъркалка, да се смесят добре, и прибавяме натрошено сирене (1/2 ч.ч.) и постепенно пълнозърнесто и бяло брашно, да получим еластично тесто.

Намазваме тестото с олио и слагаме в също намазан с олио огнеупорен съд с капак. Слагаме в затоплена на 50 градуса фурна за 1 час. За това време тестото втасва.

Приготвяме формички за кексчета, намазани с олио. Втасалото тесто, без да разбъркваме вземаме със супени лъжици и разпределяме във формичките.

Отгоре слагаме малко маргарин или масло.

Печем хлебчетата в нагрята предварително на 170 градуса фурна до готовност за приблизително 35-45 минути.

Много вкусна закуска, особено поднесени топли с масълце , шарена сол и кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар