Италиански сладкарски Меренг

13/02/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Вижте как да направите италиански меренг като истински италиански майстор-сладкар "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • белтъци - 55 г, стайна температура
  • захар - 150 г кристал
  • вода - 38 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Работи се само миксер.

В купата на миксера се изсипват белтъците. Оставят се близо до котлона.

В тенджерка се изсипва водата и се прибавя захарта, поставя се на силно умерен котлон. Разбърква се, докато захарта се разтопи.

Щом започне да завира, се измерва температурата с готварски термометър. Когато температурата стане на 112 градуса, се започва разбиването на белтъците, докато станат до хубава бяла пяна.

Когато термометърът показва 118 градуса, течността веднага се сваля от огъня и на тънка струйка започва да се прибавя към белтъците при непрекъснато разбиване на висока скорост. Течността не бива да попада върху перките на миксера, също така да не се стича по стените на купата.

Добавя се ванилия екстракт и отново се разбива за 1 мин. Готовите белтъци са много плътни, тежки и с много лъскав цвят.

Удобни за декорации, пълнежи и при по-продължително готвене не се разпадат така лесно, както обикновено разбитите белтъци.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар