Универсална домашна подправка

14/02/2018
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
"Не разчитайте на готовите подправки от магазина, заложете на домашното "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се измиват и се минават на машинка.

Смесват се със солта и се пълнят в буркани.

Аз ползвам буркани за компот, може и в малки бурканчета.

Затваряме с капачки и прибираме за зимата.

Тази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
15.02.2018 11:46
Не разбрах дали се стерилизират бурканите?
1
0
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
15.02.2018 13:15
Таня, благодаря за бързия отговор. Непременно ще я приготвя, когато имам такава възможност.
0
0
Таня
Таня
15.02.2018 13:08
Да ,на хладно .Аз след като отворя бурканчето ,си го съхранявам в хладилника.
0
0
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
15.02.2018 12:54
ОК, тази година ще я приготвя. Предполагам, че след това се съхранява някъде на хладно - мазе или килер.
2
0
Таня
Таня
15.02.2018 12:50
Не, Зари ,не се стерилизират.Пълнят се в бурканчета ,дори и веднага може да се ползва .Аз тази година не съм правила защото ми останаха от миналата година .Пропуснала съм да пиша , ако остане от подправката може да се ползва и догодина ,нищо и няма .В нея има 1 килограм едра сол и самата тя става много солена ,за което внимавайте когато прибавяте към ястието ,да не го пресолите .Именно солта държи подправката да не се разваля и да издържа толкова много време .
1
0
Krassi11
Krassi11
15.02.2018 10:00
Със сигурност всяко ястие ще стане по вкусно с тази подправка!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв