Селска картофена яхния с праз

14/02/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37134314
"Постите или не, няма как да не опитате нашата селска картофена яхния с праз "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 669
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро, а останалите зеленчуци - на по-дребно.

В сгорещено олио се запържват празът, лукът и пиперките. Когато лукът стане прозрачен, се прибавят картофите и се запържват около минута.

Добавя се червен пипер и се разбърква добре, докато се разтвори изцяло.

Поръсва се с черен пипер, щедро с чубрица и сол на вкус.

Доматеното пюре се размива с 1 ч.ч. вода и се налива при картофите.

Ястието се похлупва и се оставя да ври до готовност.

Накрая се поръсва с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар