Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Валентинка

Пица Валентинка

Пица Валентинка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
14/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поднесете Пица Валентинкана и бира на половинката си и ще откриете, че и мъжете са романтични"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. /250 мл/ хладка
  • суха мая - 1 пакет
  • олио - 3 с л
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • плънка
  • лютеница - 2 с.л.
  • кисело краставички - 3 бр.
  • луканка - 1/2 бр.
  • чубрица
  • маслини - без костилка
  • кашкавал - 60 г
  • масло - за намазване
  • жълтък - за намазване
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода с една щипка захар и оставяме да бухне. Сипва се в брашното и с останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме на топло да втаса 30 минути.

Отделят се от тестото две топчета като ябълка. Останалото голямо парче тесто се разточва на кора. Изрязва се с шаблон под форма на сърце, предварително нарисувано и изрязано върху картон. Поставя се върху хартия за печене.

Двете малки топки се разделят на две части, като добавите и изрезките, оформят се фитили с дължина две педи и се усукват. Намазва се основата с масло и поставяме фитилите по края.

Вътре се намазва с лютеницата, разредена с 2-3 с.л. сока от киселите краставички. Срязват се маслините на две през средата и оформяме вътре по малко сърце.

Краставичките се нарязват на тънки ленти и се обгражда по края на маслините. Запълваме средата с кръгчета краставички, поръсваме чубрица и нареждаме парченца луканка.

Фитилите се намазват с разбит жълтък и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 -30 минути до готовност.

Нарязва се на парчета и сервираме с любов:)))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: