Валентинска салата Лебед

14/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206484776515
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. едри сварени
  • кисело краставички - 3 бр.
  • майонеза - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • морков - 1 голям
  • пресен лук - пера
  • бяла ряпа - 1/2 бр. дълга
  • ленено семе - 1 зърно за око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се обелени картофи, отцедени се намачкват с вилица в купа. Добавят се кисели краставички, нарязани на малки кубчета, майонеза, сол на вкус и черен пипер. Всичко се разбърква добре.

Поставя се салатката в средата на чиния.

Морков се нарязва на кръгчета и от тях с нож се оформят сърца. Нареждат се по края на чинията. От дълго парче ряпа се оформя тяло на лебед. От друго парче се оформя шията и с малка клечка се забожда в тялото. Изрязват се две крила и забождаме от двете страни.

От малко триъгълно парче морков се оформя клюнът на лебеда. Забожда се с клечка за зъби в шията. От пера пресен лук, нарязани с ножица, се оформя зеленината и забождаме в картофената салата.

Поръсва се по цялата чиния със ситно нарязан пресен лук и охладена се сервира.

Важни са малките жестове, с малко продукти може да зарадвате любимите си хора.

Вкусно и красиво за Свети Валентин!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!