Вита пита за Трифон Зарезан

14/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф642406363
"Може и да не знаем как се зарязват лозя, но със сигурност знаем как се прави разкошна Вита пита за Трифон Зарезан "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (200 мл)
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - около 600 г
  • сирене - 250 г
  • мазнина - 1 ч.ч. смес от масло и олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркате.

В друга купа поставете разбитите 1 яйце и белтъка на другото, захарта, топлите мляко и вода и натрошете маята, разбъркайте, докато се разтвори маята.

На етапи към сместа добавяйте брашно и замесете меко тесто. Разделете тестото на 5 еднакви по големина топки и завийте с чиста кърпа за 20 минути.

Всяка топка разточвате на кора с диаметър колкото диаметъра на тавата.

Подреждате корите една върху друга, като помежду им мажете обилно с мазнина и поръсвате с натрошено сирене.

Навийте наслоените кори на едно руло. Усуквайте и издърпвайте рулото, доколкото е възможно и достатъчно дълго.

Намаслете тавата и навийте рулото на охлюв и оставете на топло да втаса за 1 час.

Намажете питата с жълтъка разбит с 1-2 с.л. прясно мляко и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до красив загар за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар