Мини чуроси с канела

14/02/2018
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай55343
"Мини-чуроси, защото щастието идва в малки пакетчета "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата заедно с канелата, захарта и солта се слагат да кипнат. Когато заврат, се добавя маслото и се оставя да се разтопи. Слага се 1 ч.ч. брашно с набухвател и се бърка бързо, за да не стане на бучки.

Съдът с пареното тесто се дърпа от котлона и продължава да се бърка, докато стане на гладка буца. Оставя се за около 5-6 минути, за да се охлади, след което се добавят яйцата 1 по 1 бавно.

Всичко се обърква отново много добре. Сместа се пълни в шприц с накрайник за тулумбички. Мини чуросите се пържат на маслена баня до златисто.

Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Преди поднасяне се овалват в смес от захар, канела и ванилия.

Може да ги поднесете самостоятелно или в комбинация с течен шоколад.

Да ви е сладко!

Източник: Мира Руменова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар