Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Празнично ястие със заек

Празнично ястие със заек

AdminAdmin
Администратор
215665342k
Празнично ястие със заек1 / 2
14/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Ще впечатлите дори и най-изисканите гости с това празнично ястие със заек Гарантиран резултат!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - стерилизирани 1 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • спанак - 1 ч.ч.
  • моркови - 1
  • лук - 4 - 5 глави
  • джоджен - на вкус
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се накисва в студена вода с 2 с.л. оцет за няколко часа. След това се нарязва на порционни парчета и се запържва в 2 -3 с. л. олио. Налива се гореща вода, колкото да го покрие, и месото се вари около 40 - 50 минути, докато омекне и започва да се отделя от кокала.

Лукът се нарязва наситно и се задушава. Сипва се оризът, налива се малко вода и когато оризът омекне, се прибавят нарязания спанак, настърган морков, магданоз и джоджен.

Добавят се и нарязаните на филийки гъби. Подправя се с черен пипер и се залива с 6 ч. ч. от бульона, в който се е варил заекът.

Оризът се прехвърля в тава и отгоре се нареждат парчетата заешко месо.

Ястието се пече до готовност при температура 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: