Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с прасковен и малинов крем

Торта с прасковен и малинов крем

Торта с прасковен и малинов крем1 / 2
16/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • ванилия
  • кора от лимон
  • брашно - 75 г
  • нишесте - 25 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За крема
  • желатин - 20 г
  • извара - 500 г
  • сок от лимон
  • сок от портокал
  • кора от лимон
  • кора от портокал
  • захар - 150 г
  • праскови - 200 г
  • малини - 200 г
  • сметана - 500 мл
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът се приготвя, като белтъците се разбиват с 50 г захар на твърд сняг и лъжица по лъжица се смесват с разбитите жълтъци, останалата захар, брашното и нишестето.

Тестото се изсипва в намаслена разглобява форма за торта, поставена върху хартия за печене. Пече се на 175 градуса. След като изстине, блатът се разрязва с конец на две.

Кремът се приготвя, като изварата, плодовите сокове, корите на лимона и портокала и захарта се разбиват до пухкава смес.

Желатинът се разбърква с 250 мл вода, след като набъбне, се разтваря на водна баня. Прибавя се към сместа, след това се слага и разбитата на сняг сметана. Сместа се разделя на две.

Прасковите се обелват, разрязват се на половинки и се сваряват с малко вода и захар.

Плодовете се изваждат и нарязват на ситно, след това се прибавят към едната половина на крема.

Малините се пасират и се слагат в другата половина. Първият блат се намазва с прасковен крем, поставя се вторият, който се намазва с малинов крем.

Тортата се наръсват с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: