Универсално тесто за питки със солен пълнеж

15/02/2018
Roksi
отRoksiПомощник Готвач874584
"Ако искате да изненадате всички със солени питки за закуска, трябва да знаете как да замесите перфектното тесто "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 193
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко половината прясно мляко и в него разтворете маята.

Добавете захарта и 4-5 супени лъжици брашно. Разбъркайте добре и покрийте съда с кърпа за 10-15 минути, докато маята се активира.

В купа пресейте брашното и направете кладенче. В него изсипете сместа с маята, останалото прясно мляко, зехтина и солта.

Замесете меко и нелепнещо тесто и го намажете с малко олио.

Изчакайте 30-40 минути да удвои обема си и тестото е готово за ползване.

Пълнежа на питките и тяхното оформяне е въпрос на вашето въображение.

Ако няма да го ползвате веднага, го сложете в намаслена найлонова торбичка в хладилника. Така може престои 2-3 дни.

Ако тестото е било в хладилник преди ползване, го извадете за половин час на стайна температура.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар