Бисквитена торта Витоша

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
319920153
Бисквитена торта Витоша1 / 2
17/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.

Необходими Продукти

  • бисквити с масло - 2 опаковки
  • краве масло - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 1с.л,
  • орехи - 100 г
  • сладко по избор 100 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от млякото се кипва и към него се прибавя брашното, какаото и 1 с.л. от захарта, предварително размити в част от студеното мляко. Сместа се оставя да заври на слаб огън при непрекъснато бъркане.

Оставя се да се охлади. Останалата захар се разбива с маслото с дълбок съд и към него постепенно и с бъркане се добавя вече изстиналата смес.

Бисквитите се потапят в останалото студено мляко и се подреждат на три реда в правоъгълна форма върху хартия за печене, по-голяма от формата, и всеки ред се намазва с приготвения млечно-какаов крем и се поръсва с част от орехите.

Върху крема в средата на третия ред от бисквитите се слага сладкото.

След това се хваща хартията и се повдига от всички страни, като се притиска с ръка към тортата и се оформя като пирамида.

Заглажда се и се декорира с къдрав гребен.

В основата се поръсват останалите ядки и се оставя да се охлади преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: