Задушени пилешки бутчета с гъби и сметана

16/02/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаЧирак12119397
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме в маслото нарязания на ситно лук и нарязаните на едро гъби. След това прибавяме пилешките бутчета (като разделяме горно и долно бутче), заливаме с виното и посоляваме.

Захлупваме плътно съда с ястието (може и с фолио) и задушаваме за около 40 мин на 200 градуса (докато месото омекне).

След това махаме фолиото и добавяме сметаната и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме, загребваме от соса и поливаме бутчетата с него. Връщаме отново във фурната (този път без фолио) за още 15-20 мин отново на 200 градуса (може да се разбърква от време на време).

За гарнитурата:
Задушаваме в маслото нарязания на ситно морков и добавяме ориза. Разбъркваме и оставяме на огъня за 2-3 мин. След това заливаме с горещата вода и овкусяваме със солта и червения пипер. Оставяме да ври на среден огън, докато оризът се свари. Малко преди да е готов, добавяме наситнения магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар