Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушени пилешки бутчета с гъби и сметана

Задушени пилешки бутчета с гъби и сметана

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689621
Задушени пилешки бутчета с гъби и сметана
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
16/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. (цели)
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • масло - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • готварска сметана - 150 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • За гарнитурата
  • ориз - 1 ч.ч.
  • морков - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме в маслото нарязания на ситно лук и нарязаните на едро гъби. След това прибавяме пилешките бутчета (като разделяме горно и долно бутче), заливаме с виното и посоляваме.

Захлупваме плътно съда с ястието (може и с фолио) и задушаваме за около 40 мин на 200 градуса (докато месото омекне).

След това махаме фолиото и добавяме сметаната и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме, загребваме от соса и поливаме бутчетата с него. Връщаме отново във фурната (този път без фолио) за още 15-20 мин отново на 200 градуса (може да се разбърква от време на време).

За гарнитурата:

Задушаваме в маслото нарязания на ситно морков и добавяме ориза. Разбъркваме и оставяме на огъня за 2-3 мин. След това заливаме с горещата вода и овкусяваме със солта и червения пипер. Оставяме да ври на среден огън, докато оризът се свари. Малко преди да е готов, добавяме наситнения магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: