Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Солено Руло»Обезкостено и пълнено пилешко бутче

Обезкостено и пълнено пилешко бутче

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8140699335
Обезкостено и пълнено пилешко бутче
Снимка: Радка Славова
1 / 2
17/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"По-лесно за приготвяне, отколкото мислите, по-вкусно за изяждане, отколкото сте се надявали"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 4 бр.
  • маслини - 200 г без костилка с парченце чушка
  • сланина - 200 г
  • гъби - 200 г
  • вино - 2/3 ч.ч.
  • олио
  • сол
  • подправка за пиле
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват, като внимателно се изважда кокалът, без да се разкъса месото, и се овкусяват с подправката за пиле, соев сос, сол и се оставят за половин час.

Запържват се сланината, гъбите и маслините.

С тази смес се пълнят бутчетата и се зашиват.

За малко се запържват от двете страни, да се запекат.

Слагат се в тава, ако е останала от плънката, и тя се слага в тавата.

Налива се виното и се покриват с фолио и се пече в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: