Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сос Болонезе и кисели краставички

Лазаня със сос Болонезе и кисели краставички

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078262407712
Лазаня със сос Болонезе и кисели краставички
Снимка: Фати Камберова
2 / 5
17/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Мамма миа - това е най-вкусната лазаня, която сме опитвали"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 400 г
  • кайма - 250 г
  • кромид - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 200 г
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • кисели краставички - 6 - 7 бр.
  • За бешамела
  • масло - 250 г
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме кромида и морковите. Прибавяме каймата и запържваме леко, след това добавяме доматеното пюре, бялото вино и подправките - риган, босилек, черен пипер и сол на вкус. Оставяме да покъкри, докато се сгъсти соса. Накрая добавяме чесъна и киселите краставички нарязани на кръгчета и сваляме от огъня.

След като ни е готов сосът, го оставяме да се поохлади и приготвяме Бешамела.

В касерола запържваме маслото до златисто, прибавяме брашното и бъркаме непрекъснато до получаването на каша. На тънка струйка и постепенно добавяме прясното мляко и разбъркваме непрекъснато. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

След като са ни готови сосовете, в тава намазваме първо от бешамела и ред кора.

Върху кората от сос Болонезе и Бешамел и пак кора. И така редуваме кора - сос. Завършваме с Бешамел.

Печем на 200 градуса в предварително затоплена фурна. Преди да е готова лазанята, настъргваме кашкавал и връщаме обратно до запичане на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: