Шоколадова торта с маскарпоне

17/02/2018
Мария
отМарияЧирак6211512
"Да се чете като шоколадова наслада с маскарпоне "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 691
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта и ванилията ги разбъркваме хубаво до пълното разтваряне на захарта и до получаването на хубав пухкав бял крем.

Взимаме брашното, пресяваме го и го добавяме към яйчната смес. Към нея се добавят и какаото със солта. Бъркаме всичко със дървена лъжица или ако е с миксера, трябва на по бавни обороти, за да не се изгуби обема на яйцата.

Във форма със разкопчаващи се стени се слага хартия за печене и я намазваме с малко мазнина.

От получената смес делиме на 3 равни части, като всяка част (тесто за блат) печеме на 180°С за около 12 до 15 минути.

Разбиваме сметаната със захарта и към тях добавяме и маскарпонето.

Готовите блатове ги сиропираме с подсладена вода, след което ги намазваме със получения крем.

Върху крема слагаме и от сладкото (боровинки или ягоди).

Най-отгоре завършваме само с крем, като върху крема украсяваме със шоколадовата глазура /продуктите за глазурата се разтапят и с готовата смес се украсява тортата/.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар