Френски гратин със сирене и шунка (Gratin de pates au jambon)

17/02/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор65468943061
"Невероятен вкус и нежна романтика по френски "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;
Керамична тавичка за печене - 28-30/20-22 см.

Пастата се сварява по указанието на производител. Изцежда се и се оставя настрана.

Сиренето се настъргва на ренде.

Филиите шунката се нарязват приблизително на еднакви по-големи парчета.

В дълбок съд се стопява маслото на умерена температура. След като започне да завира, се добавя наведнъж брашното и се разбърква енергично за около 1 мин с телена бъркалка.

Добавя се студеното прясно мляко, индийското орехче, солта и черен пипер. Разбърква се до напълно гладък сос. Половината от настърганото сирене се добавя и се разбърква.

Сместа се оставя още малко на котлон, докато започне да оставя леки ивици от бъркалката. Веднага се сваля от котлона и се добавя шунката. Разбърква се.

Сварената паста al dente се прибавя към сместа. Разбърква се и се изсипва в тавичката за печене. Посипва се с останалото сирене, поръсва се с галета.

Пече се на 180 градуса за около 25-30 мин.

Източник: Recipe 30 J. Mielle

Забележка: Този вид запеканка с паста и шунка може да се приготви предварително 2 до 3 дни, като се съхранява в хладилник, а след това се запече на 160 градуса за 35-45 мин.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар