Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Кростата с крем и сладко от боровинки

Кростата с крем и сладко от боровинки

Кростата с крем и сладко от боровинки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
17/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Защото не всички закуски са еднакви"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 125 г разтопено
  • захар - 125 г
  • сол - 1 щипка
  • сода за хляб - 1 щипка
  • какао - 2 ч.л.
  • Крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • пудинг - 1 пакет ягода с варене
  • нишесте - 1 с.л. шоколад
  • заквасена сметана - 50 г
  • сладко от боровинки - 3 с.л. с връх
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, в средата чукваме яйцето, разтопено масло и останалите продукти. Замесва се тесто да не лепне. Покрива се с фолио и оставяме 20-30 минути в хладилника.

Загрява се прясно мляко и захарта, като се отделят 100 мл и в него се разбърква пудингът и шоколадовото нишесте. Сипва се в горещото мляко, бъркаме, докато сгъсти, става бързо и се сваля и охлажда добре. Разбърква се на интервали, да не хване коричка.

Добавя се сметаната и сладко от боровинки, отново се разбърква добре. Охладеното тесто се разточва на кръгла кора, като преди това се отделя малко тесто за украса.

Разточва се кора върху хартия за печене с размер по-голям от този на тавата, така че да има висок ръб. Дъното се набожда с вилица и сипваме охладения крем, като се заравнява.

Оставеното тесто се разточва, изрязваме сърца и нареждаме в средата, като цвете. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути.

Извади и охлади добре, поръсва се с пудра захар ръбчето и сърцата и нарязваме парчета.

Вкусно и ефектно :)

Формата за печете е 24 см!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: