Пилешки бутчета с мед, горчица и кетчуп

17/02/2018
Нина Иванова
отНина ИвановаИноватор10610322
"С разкошна медена глазура и неустоим вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо731
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр. /около 1 кг/
  • мед - 200 мл (разтопен на водна баня)
  • бира - 1 литър
  • магданоз - пресен или сушен
  • чесън на прах - скилидки или пресен
  • кетчуп
  • горчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава сипваме бирата и подреждаме пилешките бутчета. Оставяме ги 1 час така. След това намазваме всяко бутче с горчица.

След това слагаме и кетчуп върху всяко бутче. Количеството на кетчупа и горчицата е според вкуса. Накрая се получава хрупкава коричка с пикантен вкус.

Разтопяваме меда на водна баня и поливаме всяко бутче, а останалият мед изсипваме около бутчетата в тавата. Накрая се получава страхотен сос. След това поръсваме всяко бутче с магданоза и чесъна.

Може да поръсим с чесън и около бутчетата, за да е по-пикантен сосът.

Печем в предварително загрята фурна около 1 час или повече, докато бутчетата са готови и сосът се сгъсти.

Бутчетата стават много крехки и сочни.

Вкусът е превъзходен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар