Крем Брюле

28/10/2007
от ЦанкаНовак
"За произхода на Крем Брюле и до днес спорят Франция и Англия, но ние искаме да си губим времето само с похапването му "
Готвене20 мин.
Общо20 мин.
Порции4 бр.
Сготви+2 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 619
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата73
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сметана - 2 1/2 ч. ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - кафява

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата.

Сметаната се слага в тенджера и се оставя да заври за около 30 секунди, излива се веднага при жълтъците и се разбъркват добре с миксер.

Сместа се връща в тенджерата и се оставя да заври. Разбърква се на огъня, докато се сгъсти и започне да полепва по лъжицата. След това се изсипва в плитък съд за готвене и се оставя в хладилник за една нощ.

Два часа преди сервиране студеният крем се поръсва равномерно със захарта, която е карамелизирана. Карамелизирането се избършва под грил предварително загрят на максимална температура.

Захарта се карамелизира като гладка кора върху крема. Може да се наложи да се завърти съдът с крема под грила, за да се получи равномерен цвят.

Важно е тази процедура да се направи бързо, за да може да се карамелизира захарта отгоре, а кремът да остане студен и твърд отвътре.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 6
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Наталиа Петрова
Не съм убедена, че от посочените продукти може да се получи крем брюле. Още повече този крем най-често се поднася със заливка от горски плодове.
0
0
Дамяна
Дамяна
31.12.2015 00:50
хахаха...ужасно написана рецепта, какво се случва с белтъците???
2
0
МИЛЕНА
МИЛЕНА
08.02.2014 22:50
Аз нищо не разбрах от тази рецепта като имате предвид че не съм начинаещ сладкар, да не говорим изобщо че върху крема на снимката изобщо няма карамел
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти