неделя, 30 август

Крем Брюле

Публикувана от:
Видяно: 36 536 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Кремове
Рецепта за Крем Брюле
Готвене
Общо
Порции4 бр.

Необходими Продукти

  • сметана - 2 1/2 ч. ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - кафява

Приготвяне на Крем Брюле

Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата.

Сметаната се слага в тенджера и се оставя да заври за около 30 секунди, излива се веднага при жълтъците и се разбъркват добре с миксер.

Сместа се връща в тенджерата и се оставя да заври. Разбърква се на огъня, докато се сгъсти и започне да полепва по лъжицата. След това се изсипва в плитък съд за готвене и се оставя в хладилник за една нощ.

Два часа преди сервиране студеният крем се поръсва равномерно със захарта, която е карамелизирана. Карамелизирането се избършва под грил предварително загрят на максимална температура.

Захарта се карамелизира като гладка кора върху крема. Може да се наложи да се завърти съдът с крема под грила, за да се получи равномерен цвят.

Важно е тази процедура да се направи бързо, за да може да се карамелизира захарта отгоре, а кремът да остане студен и твърд отвътре.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.0 от 22 Гласа

Отзиви (7)

5
0
Отговор
МИЛЕНА

2014-02-08, Оценка 5.0 от 5 за Крем Брюле

Аз нищо не разбрах от тази рецепта като имате предвид че не съм начинаещ сладкар, да не говорим изобщо че върху крема на снимката изобщо няма карамел
6
0
Отговор
pooh

2013-07-31, Оценка 3.0 от 5 за Крем Брюле

Първо: Това не е Крем Брюле;
Второ: Защо не пише каква е сметаната и дали е подсладена, като това е от ограмно значение.
Трето: За маска за коса се използват жълтъци, а не белтъци.Белтъците се използват за целувки.
Четвърто: Ако така варите жълтъци и сметана. сипвате вряла сметана, после варите сметанено жълтъчната смес, ще получите сметанена смес с бъркани яйца. Това си става на тънка струя с темпериране и после варене на тих огън.
Пето: Не е готварски курс и това ли позволява не малка част от рецептите да са написани тъпо, награмотно, неорганизирано. Ако четящите рецепти знаеха как се приготвя съответния сладкиш, нямаше да им е необходима рецепта. Или рецепта се нарича само частта с изброяването на дозировката на съставките.
1
1
Отговор
Gregory73

2013-07-07, Оценка 4.0 от 5 за Крем Брюле

Първо - белтъците могат да се ползват за маска за коса, да си направите целувки, някакво кремче, но тук - не се ползват!
Второ - Явно тук н крема захар не се слага. Да не говорим, че най-вероятно става дума за сладкарска сметана, която си има сладост. Захарта се карамелизира върху крема най-добре и лесно с кухненска газова горелка.

И макар да не е стандартния крем, но не е толкова неясно.

Може би малко повече ви мързи да мислите и ви е по-лесно да се заядете. Това не е готварски курс!!!
0
1
Отговор
Яна

2013-07-07, Оценка 3.0 от 5 за Крем Брюле

А в крема няма ли захар?
5
0
Отговор
Станка

2012-12-19, Оценка 3.0 от 5 за Крем Брюле

Не стана ясно на никого жено.....ако правиш всичко така повърхностно както обясняваш горко на хората около теб :-(
1
0
Отговор
Ирина

2012-01-11, Оценка 4.0 от 5 за Крем Брюле

Няма ли в крема захар???
2
0
Отговор
ПЕПИ

2011-11-07, Оценка 4.0 от 5 за Крем Брюле

Не разбрах какво се случва с белтъците след като ги отделим ?

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Ябълков крем брюле
  • Крем брюле с тиква
  • Крем Брюле с кафе

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Крем Брюле. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни специалитети за Крем Брюле. Избрани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Крем Брюле в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.