петък, 25 юли

Крем Брюле

Публикувана от:
Видяно: 32 834 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Кремове
Рецепта за Крем Брюле
Готвене
Общо
Порции4 бр.

Необходими Продукти

  • сметана - 2 1/2 ч. ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - кафява

Приготвяне на Крем Брюле

Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата.

Сметаната се слага в тенджера и се оставя да заври за около 30 секунди, излива се веднага при жълтъците и се разбъркват добре с миксер.

Сместа се връща в тенджерата и се оставя да заври. Разбърква се на огъня, докато се сгъсти и започне да полепва по лъжицата. След това се изсипва в плитък съд за готвене и се оставя в хладилник за една нощ.

Два часа преди сервиране студеният крем се поръсва равномерно със захарта, която е карамелизирана. Карамелизирането се избършва под грил предварително загрят на максимална температура.

Захарта се карамелизира като гладка кора върху крема. Може да се наложи да се завърти съдът с крема под грила, за да се получи равномерен цвят.

Важно е тази процедура да се направи бързо, за да може да се карамелизира захарта отгоре, а кремът да остане студен и твърд отвътре.

4.0 от 22 Гласа

Отзиви (7)

  • 3
    0
    Отговор
    МИЛЕНА

    2014-02-08, Оценка 5 от 5 за Крем Брюле

    Аз нищо не разбрах от тази рецепта като имате предвид че не съм начинаещ сладкар, да не говорим изобщо че върху крема на снимката изобщо няма карамел
  • 3
    0
    Отговор
    pooh

    2013-07-31, Оценка 3 от 5 за Крем Брюле

    Първо: Това не е Крем Брюле;
    Второ: Защо не пише каква е сметаната и дали е подсладена, като това е от ограмно значение.
    Трето: За маска за коса се използват жълтъци, а не белтъци.Белтъците се използват за целувки.
    Четвърто: Ако така варите жълтъци и сметана. сипвате вряла сметана, после варите сметанено жълтъчната смес, ще получите сметанена смес с бъркани яйца. Това си става на тънка струя с темпериране и после варене на тих огън.
    Пето: Не е готварски курс и това ли позволява не малка част от рецептите да са написани тъпо, награмотно, неорганизирано. Ако четящите рецепти знаеха как се приготвя съответния сладкиш, нямаше да им е необходима рецепта. Или рецепта се нарича само частта с изброяването на дозировката на съставките.
  • 1
    1
    Отговор
    Gregory73
    Gregory73

    2013-07-07, Оценка 4 от 5 за Крем Брюле

    Първо - белтъците могат да се ползват за маска за коса, да си направите целувки, някакво кремче, но тук - не се ползват!
    Второ - Явно тук н крема захар не се слага. Да не говорим, че най-вероятно става дума за сладкарска сметана, която си има сладост. Захарта се карамелизира върху крема най-добре и лесно с кухненска газова горелка.

    И макар да не е стандартния крем, но не е толкова неясно.

    Може би малко повече ви мързи да мислите и ви е по-лесно да се заядете. Това не е готварски курс!!!
  • 0
    0
    Отговор
    Яна

    2013-07-07, Оценка 3 от 5 за Крем Брюле

    А в крема няма ли захар?
  • 2
    0
    Отговор
    Станка

    2012-12-19, Оценка 3 от 5 за Крем Брюле

    Не стана ясно на никого жено.....ако правиш всичко така повърхностно както обясняваш горко на хората около теб :-(
  • 0
    0
    Отговор
    Ирина

    2012-01-11, Оценка 4 от 5 за Крем Брюле

    Няма ли в крема захар???
  • 1
    0
    Отговор
    ПЕПИ

    2011-11-07, Оценка 4 от 5 за Крем Брюле

    Не разбрах какво се случва с белтъците след като ги отделим ?

Домашна и оригинална рецепта за Крем Брюле. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни специалитети за Крем Брюле. Избрани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Крем Брюле в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.