Крем Брюле

от ЦанкаНовак
28/10/2007
"За произхода на Крем Брюле и до днес спорят Франция и Англия, но ние искаме да си губим времето само с похапването му "
Готвене20 мин.
Общо20 мин.
Порции4 бр.
Сготви+2 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо45 554
  • Преглеждания за месеца397
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сметана - 2 1/2 ч. ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - кафява

Приготвяне

Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата.

Сметаната се слага в тенджера и се оставя да заври за около 30 секунди, излива се веднага при жълтъците и се разбъркват добре с миксер.

Сместа се връща в тенджерата и се оставя да заври. Разбърква се на огъня, докато се сгъсти и започне да полепва по лъжицата. След това се изсипва в плитък съд за готвене и се оставя в хладилник за една нощ.

Два часа преди сервиране студеният крем се поръсва равномерно със захарта, която е карамелизирана. Карамелизирането се избършва под грил предварително загрят на максимална температура.

Захарта се карамелизира като гладка кора върху крема. Може да се наложи да се завърти съдът с крема под грила, за да се получи равномерен цвят.

Важно е тази процедура да се направи бързо, за да може да се карамелизира захарта отгоре, а кремът да остане студен и твърд отвътре.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 6
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Наталиа Петрова
Не съм убедена, че от посочените продукти може да се получи крем брюле. Още повече този крем най-често се поднася със заливка от горски плодове.
0
0
Дамяна
Дамяна
31.12.2015 00:50
хахаха...ужасно написана рецепта, какво се случва с белтъците???
2
0
МИЛЕНА
МИЛЕНА
08.02.2014 22:50
Аз нищо не разбрах от тази рецепта като имате предвид че не съм начинаещ сладкар, да не говорим изобщо че върху крема на снимката изобщо няма карамел
7
0
pooh
pooh
31.07.2013 11:57
Първо: Това не е Крем Брюле;
Второ: Защо не пише каква е сметаната и дали е подсладена, като това е от ограмно значение.
Трето: За маска за коса се използват жълтъци, а не белтъци.Белтъците се използват за целувки.
Четвърто: Ако така варите жълтъци и сметана. сипвате вряла сметана, после варите сметанено жълтъчната смес, ще получите сметанена смес с бъркани яйца. Това си става на тънка струя с темпериране и после варене на тих огън.
Пето: Не е готварски курс и това ли позволява не малка част от рецептите да са написани тъпо, награмотно, неорганизирано. Ако четящите рецепти знаеха как се приготвя съответния сладкиш, нямаше да им е необходима рецепта. Или рецепта се нарича само частта с изброяването на дозировката на съставките.
8
0
Николай Стоянов
Първо - белтъците могат да се ползват за маска за коса, да си направите целувки, някакво кремче, но тук - не се ползват!
Второ - Явно тук н крема захар не се слага. Да не говорим, че най-вероятно става дума за сладкарска сметана, която си има сладост. Захарта се карамелизира върху крема най-добре и лесно с кухненска газова горелка.

И макар да не е стандартния крем, но не е толкова неясно.

Може би малко повече ви мързи да мислите и ви е по-лесно да се заядете. Това не е готварски курс!!!
2
3
Яна
Яна
07.07.2013 13:09
А в крема няма ли захар?
1
1
Станка
Станка
19.12.2012 14:04
Не стана ясно на никого жено.....ако правиш всичко така повърхностно както обясняваш горко на хората около теб :-(
6
0
Ирина
Ирина
11.01.2012 17:08
Няма ли в крема захар???
2
0
ПЕПИ
ПЕПИ
07.11.2011 14:56
Не разбрах какво се случва с белтъците след като ги отделим ?
3
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с