Гювечета със свинско и печен пипер

18/02/2018
"Едно гювече не му ли сложиш малко месце и черно пиперче, хич не ни го хвалете "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • печен пипер - 10 - 12 бр. червен
  • кисели краставички - 6 - 7 бр.
  • сирене - 100 г
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем свинското месо на малки късчета. В тиган с малко олио го запържваме, след това добавяме вода, за да омекне. Като е готово, му добавяме сол и чубрица на вкус.

Печения пипер го режем на парченца. Киселите краставички - на четири.

В две глинени гювечета разпределяме късчетата месо, след това слагаме печения пипер, киселите краставички и по средата по парче краве сирене. Заливаме ги с доматения сок.

Слагаче гювечетата във фурната и я включваме на 200 градуса.

След 30 минути ги вадим и чупим по едно яйце във всяко гювече. Държим ги още 10 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар