Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешка запеканка Леле Мале

Пилешка запеканка Леле Мале

Пилешка запеканка Леле Мале
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Ако трябва с две думи да опишем вкуса, те определено ще са Леле Мале"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • картофи - 4 бр. средни
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • печурки - 180 г гъби консерва
  • печени чушки - 2 - 3 бр. червени
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • мащерка
  • кашкавал - 50 г за поръсване
  • магданоз - пресен
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват обелени, нарязани като за мусака, за 10 минути и се отцеждат добре.

Пилешкото бутче се сварява до готовност, обезкостява се, кожата се маха и месото се нарязва на едри парчета.

Загрява се олио в тиган, запържва се лук и гъби - да се задушат. Добавяме нарязани червени чушки, пилешкото месо и отцедените картофи. Поръсва се със сол, черен пипер, мащерка и разбъркваме, да се смесят продуктите.

Сипва се в правоъгълна тавичка и се заравнява.

Разбиват се яйцата с щипка сол и черен пипер, добавя се прясно мляко и заливаме запеканката.

Печем в загрята фурна 180 °C, докато стегне заливката. Изважда се, поръсваме с магданоз и нарязваме на квадрати сочната пилешка запеканка.

Отгоре се поръсва с настърган кашкавал, без да се запича.

Сервираме пилешка запеканка Леле Мале с чаша вино и домашна пита Леле мале - страхотна вкусотия е :)))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
само като гледам снимките и единственото което мога да кажа е ЛЕЛЕ МАЛЕ колко вкусно.
25.03.2018 17:49