Сладоледена торта с малини

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844622876803
Сладоледена торта с малини1 / 2
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ванилов сладолед - 500 г
  • компот от малини - 300 мл (с плодовете)
  • желатин - 1 пакетче
  • за блата
  • бисквити - 1 пакетче обикновени
  • краве масло - 1/2 пакетче разтопено
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите за блата ги натрошаваме и ги смесваме с разтопеното масло. Докато размесваме сместа (най-добре в тава с ръце), прибавяме и прясното мляко.

Получената смес я оформяме като блат. Разпределяме на дъното на форма за торта и я оставяме в хладилник за около 30 минути, за да стегне хубаво.

Леко размекнатият сладолед го сипваме върху блата и го оставяме във фризер, за да стегне.

Желатинa го слагаме да набъбне в студена вода и при постоянно разбъркване го прибавяме към компота от малини.

След това сместа я изсипваме върху сладоледа и тортата отново се връща във фризера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: