Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешки бутчета с червен лук и домати

Пилешки бутчета с червен лук и домати

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пилешки бутчета с червен лук и домати
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Хапаме от тези вкусни бутчета и си мислим - може ли животът да стане по-вкусен"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • домати - 1 буркан белени
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тенджерата, нарежете лука на ивици и сложете бутчетата да се запържват.

Когато се зачервят леко, прибавете доматите от буркана, предварително ги намачкайте.

Ако е необходимо, добавете малко вода, оставете да къкрят на слаб котлон.

Когато месото се свари, поръсете с чубрица и брашно.

След около 10 минути изключете котлона, брашното трябва да се е усвоило от доматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: