Кашкавал на плоча с мед и орехи

18/02/2018
"Очаквано добра комбинация "
Приготвяне2 мин.
Готвене5 мин.
Общо7 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кашкавал - 200 г
  • брашно - около 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • орехови ядки - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязва се плочка кашкавал с дебелина около 2 см. Навлажнява се със студена вода и се напудря добре с брашно.

Загряваме плоча, но може и тиган с незалепващо покритие, с една супена лъжица олио. Когато е нагрят добре слагаме плочката кашкавал.

В момента, в който започне леко да се разлива от долната страна и придобие зачервена коричка, с помощта на тънка шпатула обръщаме кашкавала да се опече и от другата страна.

В момента, в който започне да се разлива и да се надува, е готов.

Сервираме кашкавала веднага, полят с мед и поръсен с орехи. Орехите може да са ситно смлени или цели ядки - според предпочитанията.

Поднесете предястието и му се насладете с чаша хубаво вино.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар