Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Кашкавал на плоча с мед и орехи

Кашкавал на плоча с мед и орехи

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5253k1k2k5
Кашкавал на плоча с мед и орехи
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
7 мин.
Порции
1
"Очаквано добра комбинация"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 200 г
  • брашно - около 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • орехови ядки - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязва се плочка кашкавал с дебелина около 2 см. Навлажнява се със студена вода и се напудря добре с брашно.

Загряваме плоча, но може и тиган с незалепващо покритие, с една супена лъжица олио. Когато е нагрят добре слагаме плочката кашкавал.

В момента, в който започне леко да се разлива от долната страна и придобие зачервена коричка, с помощта на тънка шпатула обръщаме кашкавала да се опече и от другата страна.

В момента, в който започне да се разлива и да се надува, е готов.

Сервираме кашкавала веднага, полят с мед и поръсен с орехи. Орехите може да са ситно смлени или цели ядки - според предпочитанията.

Поднесете предястието и му се насладете с чаша хубаво вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Kristine, освен с мед съм го правила и със сладко от смокини. Въпрос на вкус.
02.06.2022 17:31
Miss Tasty
Miss Tasty
Аз ползвах боров мед. Стана много добре
02.06.2022 16:14
1