Тортиля с праз и печурки

18/02/2018
Мария
отМарияЧирак6211512
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите ги обелваме и ги нарязваме на много дребни кубчета.

Олиото го загряваме в голям дълбок тиган, изсипваме картофите и ги запържваме 5-8 минути, като ги разбъркаме периодично.

Празът го режеме на шайби, гъбите и чушката – на ленти, и ги добавяме при запържените картофи. Пърженето продължава още 5-6 минути.

Яйцата ги разбиваме с 2-3 с. л. вода и към тях прибавяме настъргания кашкавал. Посоляваме и разбъркваме, докато се смесят добре. Изсипваме върху зеленчуците в тигана и оставяме - пържим, без да разбъркваме, 5-6 минути на тих огън.

На края ястието го запичаме във фурната. Готовата тортиля я обръщаме върху чиния, нарязваме на триъгълници и я сервираме.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар