Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко със зеленчуци на фурна

Пуешко със зеленчуци на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пуешко със зеленчуци на фурна
Снимка: Dora Grozeva
4 / 5
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Искаме да имаме поне два стомаха, за да може да си похапнем повече от това ароматно пуешко със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 600 г
  • картофи - 8 бр,
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • карфиол - 5 - 6 розички
  • червен лук - 1 глава
  • чери домати - 5 - 6 бр.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки. Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Чушките се се измиват, почистват от семките и се нарязват на едро. Карфиолът се разделя на по-малки розички, а лукът се нарязва на кръгчета.

Всички продукти се размесват и се прехвърлят в тавата за печене. Поръсват се със сол, черен и червен пипер. Поливат се с малко олио и се объркват хубаво.

Отгоре се нареждат разполовените чери доматчета. Налива се около половин чаена чаша вода. Тавата се покрива с фолио и ястието се слага да се пече във фурна на 200 градуса.

Към края на печенето се маха фолиото. Когато ястието се извади от фурната, се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dora Grozeva
Dora Grozeva
Чудесно ястие!
Нямах чери домати и сложих стандартни такива.Добавих и малко морков и увеличих лука.Много вкусна гозба!
Благодаря за рецептата!
15.07.2018 21:17