Пържени банички със сирене от хладилно тесто

19/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190983465114
"Най-вкусни са баничките, направени от тесто, престояло поне една нощ в хладилник "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 460
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • суха мая - 1 пакет
  • брашно - 500 г
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и оставяме да бухне. Сипва се в брашното, прибавяме сол и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Найлонова торба се намазва с олио и поставяме вътре тестото. Оставя се в хладилника за една нощ, като оставите празно място в торбата, да може да втаса.

Изважда се сутринта, късаме топчета като мандарина и с ръце се сплескват на питка с големина на малка чиния.

В едната страна поставяме натрошено сирене, захлупваме с оставената половина част и притискаме краищата.

Така се оформят всички банички.

Загрява се олио и пържим на 4 степен от двете страни.

Поднасяме с чаша чай за закуска.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар