Свинско месо с гъби и праз в тенджера

19/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру202184673514
"Кратко, ясно и ... ами много вкусно "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • зехтин - 100 мл
  • праз - 2 стръка
  • морков - 1 голям
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • целена - 1/2 глава
  • печурки - 300 г гъби
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри парчета, морковът - на едро, гъбите, почистени и нарязани на едро, главата целина се обелва и нарязва на парченца, праз - на полумесеци.

Загрява се зехтин в тенджерка, запържва се свинското месо до побеляване, изважда се в чиния. В същата мазнина запържваме праза, морковите, целина и след 2-3 минути добавяме пресните гъби.

Поръсваме със сол, черен пипер, чубрица, червен пипер и връщаме месото в тенджерата.

Разбърква се, прибавяме дафинов лист и наливаме малко гореща вода, да покрие леко продуктите. Оставя се на тих огън, да се готви до готовност на месото, докато остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!