Пълнено агнешко бутче с кайма

Пълнено агнешко бутче с кайма1 / 2
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • кайма - 300 г
  • сланина - 100 г пушена
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • доматен сок - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се разрязва и се изважда коста.

Прави се плънката, като се нарязва сланината на кубчета, добавя се каймата, нарязани на ситно сварените яйца, сол и черен пипер.

Бутчето се пълни, зашива се, посолява се отвън и се пържи в маслото.

Поставя се в по-голям съд, залива се с малко вода и мазнина и се задушава.

Когато е готово, се добавят доматеният сос и брашното. Сосът се подправя с киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: