Пернишка кавърма в гювечета

19/02/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф747308265
"Опитайте тази кавърма и ще забравите за всички шеги за Перник "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 001
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • Марината
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • къри - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 1 щипка
  • вода - 50 мл
  • свинска месо - 500 г
  • печени чушки - 4 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • вода - 250 мл
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се измива, отцежда се хубаво и се нарязва на хапки.

Всички продукти за марината се разбъркват в купа и се заливат свинските хапки. Разбъркват се, покрива се с фолио и престоява една нощ в хладилник.

В тенджера се загрява олиото и се запържва месото за около 5 минути, захлупва се и се оставя на среден огън да къкри до пълната му готовност.

С помощта на решетъчна лъжица се изважда месото в отделна купа.

В същата мазнина се слага дребно нарязания праз лук и нарязаните на кубчета моркови. Запържват се до омекването им и се добавят нарязаните на парчета чушки.

Овкусяват се зеленчуците с подправките и сол. Налива се водата и се захлупват за 10 минути, след което месото се връща в тенджерата. Оставят се да къкрят още 5 минути, докато се смесят вкусовете.

После кавърмата се разпределя в 4 глинени гювечета, чукват се по едно яйце и се запичат в загрята фурна на 200 градуса до готовност на яйцата.

По желание се поръсват с червен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!