Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Кавърма»Пернишка кавърма в гювечета

Пернишка кавърма в гювечета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пернишка кавърма в гювечета
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 5
19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Опитайте тази кавърма и ще забравите за всички шеги за Перник"

Необходими Продукти

  • Марината
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • къри - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 1 щипка
  • вода - 50 мл
  • свинска месо - 500 г
  • печени чушки - 4 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • вода - 250 мл
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се измива, отцежда се хубаво и се нарязва на хапки.

Всички продукти за марината се разбъркват в купа и се заливат свинските хапки. Разбъркват се, покрива се с фолио и престоява една нощ в хладилник.

В тенджера се загрява олиото и се запържва месото за около 5 минути, захлупва се и се оставя на среден огън да къкри до пълната му готовност.

С помощта на решетъчна лъжица се изважда месото в отделна купа.

В същата мазнина се слага дребно нарязания праз лук и нарязаните на кубчета моркови. Запържват се до омекването им и се добавят нарязаните на парчета чушки.

Овкусяват се зеленчуците с подправките и сол. Налива се водата и се захлупват за 10 минути, след което месото се връща в тенджерата. Оставят се да къкрят още 5 минути, докато се смесят вкусовете.

После кавърмата се разпределя в 4 глинени гювечета, чукват се по едно яйце и се запичат в загрята фурна на 200 градуса до готовност на яйцата.

По желание се поръсват с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: