Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня от пелмени за Св. Валентин

Лазаня от пелмени за Св. Валентин

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Лазаня от пелмени за Св. Валентин
Снимка: Зори
2 / 8
19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Любов и италианска кухня - какво по-съвършено съчетание от това"

Необходими Продукти

  • пелмени - 1 кг, замразени (с кайма смес от свинско и говеждо, чесън)
  • домати - 1 литър смлени, от консерва
  • босилек - 1 щипка
  • розмарин - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • топено сирене - 200 г слайс /или Чедър/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Идеята за лазаня от пелмени точно за празника на влюбените ми хрумна именно заради формата на пелмените - приличат на малки рози и си представих ястие, съставено от множество вкусни пълнени розички - букет от вкусове и аромати. Получи се много много приятна изненада.

А ето и как процедирах: Във вряща подсолена вода, в която сме добавили и 1 с.л. олио, сваряваме пелмените за около 8 - 10 минути.

Изцеждаме ги през гевгир и ги прехвърляме в предварително намазана с олио тавичка. Подравняваме ги с лъжица и включваме фурната на 200 градуса да загрее.

През това време смесваме консервата домати (обелени и настъргани) с поправките - риган, босилек, розмарин, черен пипер и сол, ако доматите не са достатъчно солени. Добавяме пресованата скилидка чесън и разтвореното в малко вода царевично нишесте заедно с пушения пипер.

Разбъркваме хубаво сместа и с лъжица покриваме пелмените с нея. Ако сместа не покрива напълно пелмените, може да се добави 1 ч.ч. вода или зеленчуков бульон.

Печем на средна решетка и включен вентилатор около 20 минути, докато сосът се сгъсти, след което вадим тавичката и покриваме със слайсовете топено сирене или Чедър. Връщаме във фурната за кратко, само колкото да се разтече и леко да се запече сиренето.

Поднасяме с много настроение и бутилка любимо вино!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: