Полята баница със сладко мляко

20/02/2018
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Ще добавите ли и тази баница към любимите си, ние вече го направихме "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се прясното мляко и се подслажда със захарта, като трябва да е по-сладко от вкуса ви. Млякото трябва да изстине.

В дълбока купа се чукват яйцата, към тях се прибавят натрошеното сирене, киселото мляко със содата, по-голямата част от олиото. Сместа се разбърква много добре. Ако сиренето е доста солено, няма да има нужда от солта, в противен случай тя се добавя.

Намазва се дъното на тавата, в която ще се пече баницата, и се поставят два листа кори, като между тях се намазва с четка от оставеното олио. Върху тях се изсипва от сместа и се намазва целият лист. Когато се слага сместа, се взема по-гъстото.

Така се редуват две намазани помежду им с олио кори, после сместа, докато свършат корите.

Баницата се нарязва на парчета и се залива с остатъка от сместа.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Когато се извади от фурната, се залива със студеното подсладено прясно мляко. Завива се с найлон и отгоре с плътна кърпа за 15 минути, за да попие млякото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!