Шоколадови бутерсърца

20/02/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6642072246
"Може да е от бутертесто, но това е сърцето ни и то е ваше "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 г
  • шоколад - 100 г тъмен
  • масло - 25 г
  • олио - 1 - 2 с.л. за намазване
  • ягоди - за декорация по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня разтопете шоколада с маслото.

Разстелете бутертестото и с намокрен нож го нарежете на тънки ленти с широчина около 0.5 см.

С помощта на четка намажете лентите със шоколад.

Постелете върху тавичка хартия за печене, намажете я с олиото, за да не залепва.

Навийте лентите тесто на спирали, като накрая ги оформите като сърца.

С намокрени пръсти щипнете хубаво тестото от долната страна на сърцето, за да не се развие при печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (няколко минутки) на средна решетка и включен вентилатор.

Поднесете като романтична закуска със кафето, гарнирайте с ягоди и шоколад по желание.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар