Спагети с чоризо, кайма и доматен сос на фурна

20/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру191183565314
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо455
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свари спагети по указание в подсолена вода и отцеди, като отделиш 1 ч.ч. от течността, в която са се варили.

Наденица се нарязва на кубчета, тиквичка - обелена, нарежете на кубчета, лук и чесън - на ситно.

Загрява се олио в тиган, запържваме лук, чесън, тиквичка и кубчета наденица. Добавя се каймата и се запържва - да стане на трохи.

Сипваме домати от консерва без люспи и нарязани ситно. Поръсва се със сол, черен пипер и подправките. Оставя се на тих огън за 10 минути, като се прибавя 1/2 ч.ч. отделена течност от спагетите.

В намаслена тавичка сипваме половината спагети, отгоре гъстата част от плънката и половината сос, покрива се с останалите спагети. Залива се с разредения доматен сос и поръсваме с настърган кашкавал и моцарела.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 10-15 минути, колкото да се разтопи сиренето.

Много е вкусно - да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Zhivko Marinov
Zhivko Marinov
25.05.2018 20:56
Гледам спагетите, най различни видове. Но вкусни като моите никой не може да сготви. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв