Веган шоколадов крем-сладолед от аквафаба

20/02/2018
Ирена Христова
отИрена ХристоваЧирак472756
"Вкусен и здравословен десерт, с който да изненадате приятно всички вкъщи "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • аквафаба - вода от сварен нахут от 1 консерва
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • какао - 30 г натурално или рожков
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • есенция - по желание
  • стафиди
  • ядки - за добавка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер в дълбока купа водата от нахут на гладка пяна, с консистенция на разбит белтък, така че при наклон на купата сместа да не пада. Ще отнеме около 15 минути и доста търпение :)

Разтопете кокосовото масло и смесете с какаото. Добавете захарта и есенцията към разбитата аквафаба, разбъркайте внимателно с лъжица.

Важен момент е да сипвате по 2-3 с.л. от бялата към какаовата смес, а не обратното. Добавяйте от бялата пухкава смес, разбърквайте внимателно и така редувайте до гладка и еднородна консистенция.

Разсипете сместа в чашки и добавете стафиди и ядки по желание. Една част може да замразите, а друга да сложите в хладилник.

Сладоледа извадете няколко минути преди да поднесете, за да се поотпусне и да бъде лесен за гребване.

Ако не ви е достатъчно сладко, завишете количеството на избрания подсладител.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!