Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Лесен щрудел с юфка, ябълки и портокалови корички

Лесен щрудел с юфка, ябълки и портокалови корички

Лесен щрудел с юфка, ябълки и портокалови корички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"При щруделите компромиси не бива да се правят - или са с най-вкусната плънка с юфка, ябълки и портокалови корички, или въобще не ги поглеждаме"

Необходими Продукти

  • юфка - 1 пакет (200 г)
  • ябълки - 3 средно големи (трябва да са сладки, а не кисели)
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
  • яйца - 3 сурови
  • захар  - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • краве масло - 10 с.л. разтопено
  • канела  - 1 ч.л.
  • ромова есенция - 3 - 4 капки
  • портокалови корички - 2 щипки настъргани
  • За сиропа
  • вода - 200 мл
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко.

Обелете, изчистете и нарежете ябълките.

В купа разбийте яйцата. Добавете ябълките, орехите, захарта, киселото мляко, канелата, рома, корите от портокал и разбъркайте добре.

Намазнете тавичка и сложите половината юфка. Изсипете сместа от яйцата, а отгоре останала юфка.

Залейте с маслото и печете първо на долен реотан, а след 10 мин включете и горния на 180 градуса. Оставете да изстине напълно.

Направете сиропа, като загреете водата и добавите захарта. Изчакайте да се разтопи и изключете. Оставете да се охлади.

Залейте студения щрудел със студения сироп. Изчакайте наколко часа и сервирайте.

Лесният щрудел с юфка, ябълки и портокалови корички е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: